Sosiale medier

Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten finnes hovedsakelig på Facebook, på vår egen nettside og på denne bloggen når det kommer til internett. På nettsiden vår finner du hovedsakelig informasjon om organisasjonen, hvordan vi jobber og hvordan du kan få tak i oss. På Facebook, som de fleste av dere sikkert har sett, er det mest innlegg om kattene våre som trenger nye hjem eller katter som er savnet og funnet. «Katter – Hunder – Kaniner savnet og funnet i Vestfold og omeng» er forøvrig Facebook siden vi har opprettet for å holde orden på den delen. Her på bloggen er det en mer personlig vinkling på sakene vi velger å diskutere, så til sammen så er vi ganske godt dekket. Det er mulig å legge igjen kommentarer her på bloggen, men der vi oftest mottar kommentarer er på Facebook siden vår og det er det jeg ønsker å snakke om videre.

Som alle sikkert er 100% klar over er det en slags ukultur i veldig mange kommentarfelt og på veldig mange grupper på Facebook, der det fort kan dukke opp såkalte «troll» som med vilje legger igjen ufine kommentarer for å starte uro. Det er også tilløp til ekstremt mange, lange, usaklige og utrivelige diskusjoner i veldig mange kommentarfelt. Dessverre er ikke vi immun mot dette fenomenet. Til stadighet får vi opp varsler på diverse innlegg på diverse sider også er det en eller to mennesker som sitter og krangler om ting som er mer eller mindre urelevante og i aller høyeste grad uinteressante når det kommer til saken det originalt ble postet om.

Nå er det jo slik at hvis man begynner å si at man ikke vil ha visse kommentarer i kommentarfelt så blir det fort mye debatt om «ytringsfrihet» og at man må få lov til å si meningen sin, og det er for så vidt greit, men det går imot mål og mening for oss. Hvis vi legger ut innlegg om en katt som trenger et nytt hjem eller om kattunger i fosterhjem så er det helst kommentarer om interesserte hjem vi vil ha, så vi vet om noen kommer og besøker pusene, ikke kommentarer der det klages på noe vi har gjort tidligere eller en urett dere mener dere har opplevd. Vi kan fint ta imot klager, men send oss da gjerne en egen melding eller legg et eget innlegg på siden. Vi vil ikke at det skal gå utover kattene at vi mennesker er uenige om noe, for jeg velger å anta at alle som følger oss på Facebook er glad i katter!

Nylig ble vi omtalt på NRK grunnet en dumpingsak der dumperen ble bøtelagt. Alle her, og de fleste andre, var veldig fornøyde med at det ble en straff i denne saken og de fleste syns også at saken ble for mild. Dessverre ble vi fort bombardert med kommentarer her og der som klaget på vår håndtering av saken eller som var uenige i noe han som ble intervjuet sa i saken. Det er  selvfølgelig helt greit, dere kan gjerne være uenige, men saken sporet altså så ut av kontroll mange steder at administratorer i grupper måtte til for å roe det ned igjen eller slette deler av kommentarfeltet. Det er ikke første gangen noe sånt skjer, for å si det sånn.

Så, oppsummert: behersk dere folkens. Vi tar gjerne imot kommentarer og støtteerklæringer, hjem som er interesserte i en katt eller to og klager kan vi også fint klare å ta i mot. Men når det blir sånn at vi blir begravd i utrivelige kommentarer og ufine utsagn så er det veldig trist for oss som jobber frivillig og gratis og gjør vårt absolutt beste. Så prøv å holde det saklig. Prøv å unngå å bli dratt inn i lange krangler og diskusjoner, selv om noen andre kanskje gjør sitt beste for å rive deg med. Det  er en ukultur på nettet der vanligvis fornuftige og snille godt voksne mennesker plutselig føler for å få ut all frustrasjon i et kommentarfelt og den kulturen vil vi gjerne holde oss for gode for akkurat på de sidene der vi bare jobber for at kattene skal få så fine hjem som mulig. Vi må jo lese oss gjennom alle kommentarene og, siden det plutselig gjemmer seg spørsmål  adopsjoner midt inni det hele…

Takk for oppmerksomheten! Her får dere noen bilder av fine katter som er klare for adopsjon, bare så dere ikke helt skal glemme hva vi jobber for!

F.V. Sylvester, Tyson og Serena ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s